Certificaten voor handling equipment | Van den Dorpe

Certificats

Bij Van den Dorpe handling equipment besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van onze medewerkers, deze van onze klanten en alle betrokken partners.

 

De VCA – Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist voor Aannemers

Veiligheid begint op de werkvloer en in de omgang van onze medewerkers met klanten en andere partners. Daarom zetten wij ons al meer dan 10 jaar in voor het veiligheidsbeheerssysteem VCA. Het is een certificeerbare controlelijst waarmee we aantonen dat wij tijdens het uitvoeren van werkzaamheden veiligheids-, gezondheids- en milieuthema’s beheersen.

 

certificaten heftrucks TCM Linde nieuw tweedehands huren Van den Dorpe 1

VCA

Van den Dorpe was een van de eerste distributeurs in België om het VCA* certificaat te behalen. Reeds meer dan 10 jaar is dit keurmerk de weerspiegeling van onze constante inzet inzake veiligheid, gezondheid en milieu.

Het toekennen van een VCA certificaat staat gelijk aan een bevestiging dat deze aannemer en elke van zijn werkenemers voldoet aan de strenge wettelijke en sectorgebonden eisen. De klant die met Van den Dorpe wenst samen te werken is via deze keuring zeker dat hij met een degelijke en plichtbewuste partner in zee gaat. Of het nu om werken in onze atelier gaat, of handelingen die op de werf bij de klant uitgevoerd worden, wij kunnen steeds terugvallen op de richtlijnen die uitgestippeld werden.

Zowel bestaande als nieuwe werknemers volgen een opleidingstraject en worden regelmatig gecontroleerd zodat we er steeds zeker van kunnen zijn dat iedereen op de hoogte is en deze richtlijnen zal toepassen in zijn dagdaagelijkse handelingen. Door regelmatig toolbox-meetings te organiseren of onze medewerkers aan te spreken, houden we iedereen alert voor veranderende omstandigheden of risico’s.

Het VCA logo is een erkenning en een doel waar we ons elke dag opnieuw voor inzetten.

* Veiligheids Checklist Aannemers

Meer over het VCA-label